"De här bullarna har en lite vuxnare smak och är inte sådär jättesöta. Björnbärssylten tillsammans med stjärnanis och laktrisgranulat ger en perfekt kombination!" /Christina
Smula i jästen i en bunke och blanda i vattnet så att jästen löser sig.
Tillsätt sedan socker och mjöl och rör runt med degkrok några minuter på låg hastighet. Ha därefter i smöret, i bitar, samt salt, mortlad stjärnanis och ägget.
Knåda degen i maskin tills den blir glansig och elastisk. Gör gärna glutentest genom att ta en bit deg och dra isär den. Om det blir ett hål i degen behöver den mer tid men om degen dras ut och blir tunn men ändå hålls ihop är den färdig. Ett s.k. glutenfönster. Håll koll på degens temperatur, den ska inte överstiga 25 grader.
Kalva ut degen på en plåt och ställ kallt medan du gör fyllningen, helst ca 2 timmar.
Ta ut degen och kavla ut till 50x50 cm. Bred på fyllningen och vik degen i treslag.
Kavla sedan lite till så att degen blir ungefär 30x70 cm stor.
Skär degen i remsor ca 3-4 cm breda och dela på varje remsa nästan helt igenom, så det blir som byxor. Tvinna varje ”byxa”, gör en kringla och lägg glest på plåt.
Täck plåtarna med plastfolie och låt jäsa i 1,5 h.
Pensla bullarna med ägget och strö över hackad, rostad mandel.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Baka sedan bullarna i ca 10-12 minuter, tills de får fin färg, på 190 grader varmluft. När de är färdiggräddade, pensla de med sockerlag.