Cheesecakefylld sockerkaka

Cheesecakefylld sockerkaka
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Cheesecakefylld sockerkaka

11 ingredienser

1,5 h

Ljuvlig sockerkaka som är fylld med cheesecakesmet gjord på färskost.

Ingredienser

portioner bitar

Cheesecakefyllning

  • 150 g färskost (t ex Philadelphia)
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg

Sockerkakssmet

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker (eller vaniljpasta)
  • 0,66 dl rapsolja (eller annan neutral olja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa färskost med florsocker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan.

Sockerkakssmet

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker i en annan skål.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
  4. Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
  5. Häll hälften av smeten i formen.

Montering

  1. Klicka cheesecakefyllningen med en matsked över smeten.
  2. Häll över resten av smeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Tänk att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.