4 grillskivor av lammkött (eller nöt- eller fläskkött)
1,25 dl olivolja
0,5 dl rödvinsvinäger
1,25 dl gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
0,5 dl persilja, finhackad
1 tsk torkad oregano
1 krm cayennepeppar
1,5 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
Gör så här
Chimichurri med grillat kött
Vispa samman oljan och vinägern. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå i minst 3 timmar i rumstemperatur, för att alla smaker ska blomma ut.
Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över 2 dl av såsen och blanda om. Låt köttet marinera i minst 3 timmar i rumstemperatur innan det grillas.
Grilla köttet 2-4 minuter per sida. Pensla med marinaden ett par gånger under tillagningen. Servera det grillade köttet med resterande sås.