Fröknäcke med lakrits

Fröknäcke med lakrits
Foto: Khoisan Gourmet

Fröknäcke med lakrits

12 ingredienser

1 h

Ett gott knäckebröd med olika fröer och lakrits blir ett perfekt tilltugg på buffén, eller ät det precis som det är med någon god topping.

Khoisan Gourmet lakritspulver produkt

Khoisan Gourmet lakritspulver

Vårt ekologiska lakritspulver är den enkla vägen till att ge smak av lakrits. Pulvret består till 100 % av ekologiskt odlad lakritsrot och lakritsextrakt, utan aromer eller andra tillsatser.

Ingredienser

portioner plåt
  • 75 g majsmjöl [1,25 dl]
  • 35 g linfrön [0,5 dl]
  • 35 g solroskärnor [0,5 dl]
  • 15 g svarta sesamfrön [1,5 msk]
  • 15 g vita sesamfrön [1,5 msk]
  • 30 g pumpakärnor [0,5 dl]
  • 0,5 tsk lakritspulver
  • 0,5 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 50 g olivolja [0,5 dl]
  • 125 g vatten [1,25 dl]
  • flingsalt
  • lakritspulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Låt vattnet koka upp.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med olivolja och det kokande vattnet.
  4. Låt stå i ca 10 minuter.
  5. Lägg smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper på smeten och fördela smeten jämnt över plåten med hjälp av händerna.
  6. Strö lite flingsalt och lakritspulver över plåten.
  7. Baka av fröknäcket i ugnen i ca 40 minuter.