vitlökssmör (helst hemmagjort på bara smör vitlök, flingsalt och persilja)
Gör så här
Salta och peppra lammkotletterna på båda sidorna. Fördela rosmarin, timjan och vitlök på
båda sidorna och ringla över olivolja.
Gnid in olja, örter och vitlök ordentligt i lammkotletterna. Låt ligga minst 1 timme (gärna 2-3 timmar).
Fyll grillen rejält med kol eller briketter och se till att du får en bra glödbädd med rätt hög temperatur.
Grilla lammkotletterna tills de har fin färg på båda sidorna (ett par minuter på varje sida, tiden beror på temperatur och tjocklek på kotletterna). Det är gott om köttet är lite rött inuti men absolut inget krav.
Tzatziki
Riv gurka grov på ett rivjärn och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda yoghurt, olivolja, pressad vitlök, balsamviäger i en skål, smaka av med salt och nymalen peppar.
Rör ner den rivna gurkan och ställ svalt i minst en timme.
Vitlöksbröd
Skär skåror i baguetten och lägg i tunna skivor vitlökssmör.
Lägg baguetten på grillen (indirekt) under tiden som du grillar lammkotletterna.
Klar när smöret har smält och baguetten är krispig.