Halloumifritters med tzatsiki

Halloumifritters med tzatsiki
Foto: Erik Hammar
Erik Hammar
Erik Hammar

Halloumifritters med tzatsiki

11 ingredienser

30 m

Pommes frites på halloumi, vem kan motstå det? Erik Hammar serverar sina halloumifries med tzatsiki.

Ingredienser

portioner

Halloumifritters

  • 2 halloumiostar
  • 1 dl vetemjöl
  • rapsolja, till fritering

Tzatsiki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka, urkärnad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär upp halloumi i “pommes” och rulla i mjölet. Fritera i oljan i ca 3-4 minuter tills de är gyllene och lägg över på hushållspapper för att rinna av. Det går även att steka dessa i rikligt med olja om du inte vill fritera.
  2. Salta den rivna gurkan och låt stå i tio minuter. Torka av med lite hushållspapper och blanda upp med yoghurten. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.