Carolines mockarulle med chokladtopp

POPULÄRT
Carolines mockarulle med chokladtopp
Foto: tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Carolines mockarulle med chokladtopp

16 ingredienser

Rulltårtsbakelser med chokladgrädde och mockakräm.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelspån

Chokladgrädde

  • 2 dl grädde
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao

Mockakräm

  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1,5 msk snabbkaffepulver

Chokladgarnityr

  • 50 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Ugn 230 grader.
  2. Rosta mandelspånen några minuter och strö ut på ett bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  4. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Vänd om med luftiga tag så att allt blandas ordentligt.
  5. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  7. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret med mandelspån.
  8. Fukta ugnspappret lätt och dra försiktigt av det från kakan.
  9. Låt svalna under handduk och gör under tiden fyllningen, chokladgrädden och chokladdekorationen.

Chokladgrädden

  1. Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen 10 min, vispa sen upp.

Chokladdekorationen

  1. Smält chokladen i vattenbad och spritsa sen ut 8 snygga mönster på ett bakplåtspapper, kyl.

Mockafyllningen

  1. Rör ihop smör och florsocker och blanda i resten av ingredienserna.
  2. Bred ut fyllningen jämnt på kakan och rulla ihop till en rulltårta.
  3. Dela i valfri storlek och ställ bitarna på högkant med skarven nedåt.
  4. Spritsa ut chokladgrädden på toppen och dekorera med chokladgarnityret på toppen av grädden.