Börja med kryddsmöret. Ta bort skinnet på den råa chorizon och stek innanmätet i en stekpanna med lite smör. Rör om hela tiden så att den faller isär likt en grov färs. Krydda med pimenton och låt sedan svalna.
Rör samman smör och den kalla chorizon i en bunke och smaka av med salt och peppar. Klicka ut kryddsmöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en tajt korv. Låt ligga i frysen i minst 2 timmar och ta ut i rumstemperatur 15 minuter innan det skärs upp och serveras.
Hacka vitlök och timjan till entrecôten och blanda med chiliflakes, olivolja och vatten. Krydda med salt och nymalen svartpeppar runt om. Massera in blandningen i entrecôten så att köttet är täckt helt runt om. Låt stå i kylskåp i ca 2-3 timmar, gärna längre. Se gärna till att ta ut köttet i god tid från kylskåpet så det är rumstempererat när det ska stekas.
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet med salt och peppar runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör och olja, ös gärna köttet med vätskan under tiden och ha rejält med värme på plattan.
Lägg över entrecoten i en ugnsform. Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och grilla entrecôten tills den har en innertemperatur på 60-63 grader. Det bör ta ca ca 1,5 timme på svag värme. Vänd på köttet då och då under tiden.
Vira in köttet i aluminiumfolie och låt den vila i ca 15 minuter innan du skär upp köttet.
Servera med kryddsmör och isberg bruten i grova bitar, goda tomater, strimlad rödlök och hackade mandlar.