Sommarsallad med quinoa

Sommarsallad med quinoa
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Sommarsallad med quinoa

13 ingredienser

En härlig sallad med varmrökt lax, quinoa, fänkål och rädisor.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl röd quinoa (eller vit quinoa)
  • 200 g varmrökt laxfilé
  • 1 knippe färsk lök
  • 200 g salladsmix
  • 1 färsk majskolv
  • 0,5 gurka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 fänkål
  • 10 rädisor

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften av, (4 port)
  • 0,5 krm flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quionan enligt anvisning på paketet och låt den svalna.
  2. Dela löken i halvor, behåll stjälken. Kvarta fänkålen.
  3. Skär loss majskornen från kolven.
  4. Fräs detta tillsammans med lite olja på medelvärme i ca 5 minuter. Salta och peppra
  5. Blanda ihop dressingen. Skölj salladen och skär gurkan och rädisorna i bitar.
  6. Blanda alla ingredienser utom laxen med dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med laxen i stora bitar.