Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Sommarsallad med quinoa
Foto: Frida Wismar
Sommarsallad med quinoa
0
Spara
Av:
Jacob Wismar
13
ingredienser
En härlig sallad med varmrökt lax, quinoa, fänkål och rädisor.
Buffémat
Sallad
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
4 dl röd quinoa (eller vit quinoa)
200 g varmrökt laxfilé
1 knippe färsk lök
200 g salladsmix
1 färsk majskolv
0,5 gurka
1 ask körsbärstomater
1 fänkål
10 rädisor
dressing
3 msk olivolja
0,5 citron, saften av, (4 port)
0,5 krm flingsalt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka quionan enligt anvisning på paketet och låt den svalna.
Dela löken i halvor, behåll stjälken. Kvarta fänkålen.
Skär loss majskornen från kolven.
Fräs detta tillsammans med lite olja på medelvärme i ca 5 minuter. Salta och peppra
Blanda ihop dressingen. Skölj salladen och skär gurkan och rädisorna i bitar.
Blanda alla ingredienser utom laxen med dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med laxen i stora bitar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut