Skala lök och vitlök. Hacka lök fint och dela vitlök i mindre bitar. Skär tomaten och de soltorkade tomaterna i bitar.
Värm upp en stor stekpanna eller gryta på medelvärme och tillsätt oljan. Stek hälften av finhackade gula löken.
Mixa sedan vitlök, hälften av gula löken, chili, tomat, soltorkade tomater till en grov röra. Tillsätt till grytan. Rör om hela tiden. Salta och peppra. Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt riset i grytan och rör om. Häll i vattnet och smula ned buljongtärningen. Rör om och låt sjuda tills riset är kokt, i cirka 12 minuter. Du kan behöva tillsätta lite mer vatten. Riset ska vara ganska torrt när det är färdigt.
Koka äggen i 7 minuter. Dela dem i halvor. Dela avokadon i halvor och sedan i skivor. Hacka gräslöken.
Servera jollof rice med ägghalvor, avokado, chiliflakes, hackad gräslök och gott bröd.