Grönsallad med blåbär, banan och curry

Grönsallad med blåbär, banan och curry
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Grönsallad med blåbär, banan och curry

Av: Kerstin Hultén

Från: Maten som skyddar mot cancer

9 ingredienser

Den här salladen blir en vacker färgklick som passar lika bra till en indisk curryrätt som till en bit lax.

Ingredienser

portioner
  • 1 ask machésallad, ca 50 g
  • 2 bananer
  • 1 dl färska blåbär (eller frysta)
  • 1,5 dl cashewnötter

dressing:

  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda dressingen.
  2. Skölj salladen och skaka den torr.
  3. Skala och skiva bananerna.
  4. Lägg upp machésallad och skivade
  5. bananer. Strö över blåbär och cashewnötter
  6. och ringla över dressingen.