Kokosabzi är en favorit i det persiska köket! Antingen serveras rätten med något som kallas sabzi polo (örtris) eller som den är med bröd och sallad.
Ingredienser
1 förp fryst koriander [40 g eller 1 dl färska]
1 förp persilja [40 g eller 1 dl färska]
1 förp gräslök [40 g eller 1 dl färska]
1 förp dill [40 g eller 1 dl färska]
0,5 dl isbergssallad, finhackad
2 ägg
2-3 klyftor vitlök
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk malen kanel
salt
ev berberisbär
ev valnötter
Gör så här
Blanda alla ingredienser och vispa kraftigt.
Värm upp lite olja i en stekpanna och häll smeten i oljan. Lägg på locket och när äggen stelnat vänder du på kokon och steker även andra sidan.
Om man vill lyxa till rätten kan man ha berberisbär och hackade valnötter i. Häll då två tredjedelar av smeten i pannan, strö över bär och nötter och täck med resten av smeten. Glöm inte att skölja berberisbären noggrant under rinnande vatten i en sil innan användning.