Korean BBQ-bowl med sesammajo

Lönneberga Korean BBQ-bowl med sesammajo
Foto: Köket.se

Korean BBQ-bowl med sesammajo

16 ingredienser

40 min

Krispigt, sött, hett och syrligt - en riktig smakbomb! Denna bowl har ris i botten och toppas med grillad kyckling.

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga tunna filéer chimichurri produkt NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Färdigmarinerade tunna filéer - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Chilipicklad gurka

  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 gurka

Sesammarinerade böngroddar

  • 150 g böngroddar
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamfrön

Grillad kyckling

  • 1 förp Lönneberga Tunna filéer Chimichurri (à 450 g)

Sesammajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja

Förslag på övriga tillbehör

  • 2 dl kimchi
  • 2 stjälkar salladslök
  • 125 g rädisa, hyvlade
  • 4 port ris, kokat

Gör så här

Chilipicklad gurka:

  1. Blanda chili, vinäger och socker.
  2. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel eller mandolin. Blanda med vinägerbladningen. Låt stå ca 30 minuter, rör runt då och då.

Sesammarinerade böngroddar:

  1. Koka upp väl saltat vatten. Lägg i böngroddarna i någon minut så att de blir lite mjuka. Häll av, spola med kallt vatten och vänd runt med sesamolja, salt och sesamfrön.

Grillad kyckling:

  1. Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader. Låt vila och skär sedan upp i mindre bitar.

Sesammajonnäs:

  1. Blanda majonnäs med sesamolja.

Servering:

  1. Ställ fram de olika tillbehören och låt alla i familjen plocka ihop sin favoritbowl! Toppa med grillad kyckling och sesammajonnäs.

Tips! Det går såklart bra att steka kycklingen också.

TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer