Kraschad lasagne med grillad sparris

Kraschad lasagne med grillad sparris
Foto: Tv4

Kraschad lasagne med grillad sparris

Av: Moa - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Den här kraschade lasagne med grillad sparris är en riktigt festlig och annorlunda förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sparris

  • 600 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • salt

Grön crème fraichesås

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 äggulor
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 msk gräslök, finhackad

Lasagne

  • 6 färska lasagneplattor

Garnering

  • 0,5 citron, zest
  • dill, finhackad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Sparris

  1. Ta bort den nedre delen av sparrisen och skala efter smak. Koka upp rikligt med kallt vatten och salt. Lägg i sparrisen och låt koka i cirka 1 minut.
  2. Ta av från spisen och stoppa kokningen genom att hälla kallt vatten över sparrisen. Låt rinna av. Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
  3. Grilla sparrisen i grillpanna eller på grill utomhus i 4 minuter på lite högre värme.

Sås

  1. Börja med att vispa crème fraichen fast med elvisp.
  2. Dela äggen och tillsätt gulorna i en kastrull. Häll i vinet och sockret med äggen och vispa kraftigt på spisen till en fluffig sås.
  3. Ta bort från spisen och tillsätt crème fraiche. Vispa tills allt blandat sig och smaksätt med salt och cayennpeppar. Rör till sist ner den finhackade gräslöken.

Lasagne

  1. Koka upp vatten till pastan efter anvisning på förpackningen. Koka sedan pastan och häll bort vattnet. Dela pastan i 12 lika stora delar.
  2. Värm upp såsen försiktigt. Varva pasta, sparris och sås på tallriken i lager. Garnera med citronzesten, finhackade dillen och ett varv på pepparkvarnen.