En onlinekurs med Tommy Myllymäki
Har du fått ett presentkort? Lös in det här.
Populär present att ge bort!
Tommy ger en introduktion till kursen, hur kursens lektioner och övningar är upplagda och hur du bäst tar del av innehållet.
Tommy går igenom och tipsar om vilken utrustning du behöver för att lyckas i köket och med dina såser. Du får även lära dig knivteknik och hur du tar hand om dina knivar.
Tommy lär dig matkemins grunder och hur den påverkar fondens och buljongens smak. Du får även lära dig sätta sex fonder och buljonger som skapar grunden till många goda såser.
I den här lektionen får du lära dig allt om smör, emulsioner och smörsåser. Tommy visar även hur du lyckas med flera klassiska smörsåser och hur du räddar en sås som spruckit.
Tommy lär dig om kalla såser baserade på emulsioner, tex majonnäs. Du får också lära dig varför ingrediensernas temperatur är viktig och vilken olja du ska använda.
Tommy berättar om olika typer av vinägretter samt klassiska dressingar. Du får lära dig om vilken olja du ska välja för bästa resultat och hur du kan variera och smaksätta.
Äntligen är det dags att få till den perfekta gräddsåsen! Du får bland annat lära dig allt om grädde och Tommy visar hur du lagar klassisk gräddsås, vitvinsås och bechamelsås.
Tommy berättar om vad skysåser egentligen är för något. Tommy lagar bland annat rödvinsås och du får även lära dig om steksky, den förlängda armen av råvarans egna smak.
Tommy går igenom dessertsåserna du inte klarar dig utan. Du får bland annat lära dig om karamellisering, varför temperaturen är så viktig och knepen bakom en perfekt Sabayonne.
Tommy summerar vad du gått igenom och lärt dig under kursen så att du nu kan briljera i köket.
BEMÄSTRA TEKNIKERNA OCH FÅ TILL SMAKKOMBINATIONERNA
Du kommer lära dig laga sås som ett proffs, bemästra kritiska moment och undvika fallgroparna.
Du kommer få kunskap om såsens viktigaste beståndsdelar som emulgering och smaksättning.
Din nya kunskap lyfter din nästa middag och sås till något utöver det vanliga!