En onlinekurs med Zeina Mourtada
Har du fått ett presentkort? Lös in det här.
Färgstark och smakrik mat!
Välkommen till kursen! I introduktionen berättar Zeina om vad du kommer lära dig under kursens gång och hur lektionerna är uppbyggda.
I första lektionen lär Zeina dig allt om Mellanösterns basskafferi och berättar om vilka ingredienser och råvaror hon använder i köket.
Zeina djupdyker i Mellanösterns bröd. Du får även lära dig om tekniken och ingredienserna för att baka ett perfekt pitabröd.
Zeina lär dig allt du behöver veta om bulgur och ris. Hon visar hur du gör ”drottningen av ris” ett härligt fluffigt persiskt ris med krispig botten – Tadig.
Här får du lära dig hantverket och tekniken för att lyckas med en av Mellanösterns mest populära och smakrika rätter - Dolma.
Du får lära dig allt om kebab, vilka olika tillagningssätt det finns, vad kebab egentligen är och hur du lagar en riktigt god kebabstock.
Lär dig vad meze är och hur du gör matbordet till en smakresa till Mellanöstern med härliga smårätter. Zeina visar även hur du gör perfekt falafel.
Mellanösterns populäraste bakverk, baklavan, står i fokus. Zeina visar även hur du kokar smakrikt kaffe i ibrik.
Zeina sammanfattar vad hon gått igenom och lärt dig under kursen. Lycka till i köket!
FÖLJ MED PÅ EN SPÄNNANDE MATRESA TILL MELLANÖSTERN
Du får lära känna mellanösterns dofter, färger och smaker.
Upptäck kryddor, råvaror och ingredienser, som kommer förhöja din matlagning och kittla dina smaklökar.
Att laga god mat från grunden är ett riktigt hantverk och det lär Zeina dig.
Du får lära dig tekniker och tillagningssätt för att lyckas i köket.