Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smörj kakformen med mjölkfritt margarin och pudra med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman kakaopulver, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll smeten i kakformen. Grädda kakan i 50- 60 minuter. När kakan lossnat från kanterna och är torr i mitten är den klar. Prova med en sticka. Låt kakan vila i formen i 5 minuter innan den stjälps upp.
Citruskräm: Skrubba apelsiner och citroner noga. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt saft och skal. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa och rör tills krämen tjocknat. Lyft upp skålen och rör ner kallt margarin i krämen. Låt krämen svalna.
Dela kakan i 2 bottnar. Bre ut ett tunt lager apelsinmarmelad på den ena. Lägg på den andra. Bre citruskrämen över hela tårtan. Garnera med röda vinbär. Tips: För annorlunda smak på tårtan, byt ut apelsinmarmeladen mot mosade hallon och banan. Röda vinbär kan bytas ut mot färska lingon.