En mager skagenröra med bara lite matlagningsyoghurt och någon matsked lättmajonnäs som binder ihop räkorna är mycket läckert och enkelt och kan med fördel vara fyllning i tomat- och paprikahalvor.
Ingredienser
170 g skalade räkor
0,5 kruka färsk dill
0,75 dl matyoghurt
1 msk lättmajonnäs (eller fettfri majonnäs)
1 krm svartpeppar
2 tomater
2 paprikor
8 tsk sikrom
dillkvist
citron, skivor
salladsblad
Gör så här
Häll av buljongen från räkorna. Hacka dem grovt. Hacka dillen och blanda med räkorna. Rör ihop yoghurt, majonnäs och peppar. Rör i räkhacket.
Skölj grönsakerna och dela tomater och paprika i halvor. Skär bort kärnor och innerväggar.
Fyll grönsakerna med räkhacket. Lägg på en klick rom och garnera med dillkvistar och/eller citronskivor. Ställ de fyllda grönsakerna på ett fat med strimlad sallat.