Citron- och myntamarinerade jordgubbar med pannkakor

Citron- och myntamarinerade jordgubbar med pannkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Citron- och myntamarinerade jordgubbar med pannkakor

5 ingredienser

Det är gott med pannkakor! Och ännu godare blir det med dessa mynta- och citronmarinerade pannkakor med jordgubbar.

Ingredienser

portioner

Citron- och myntamarinerade jordgubbar med pannkakor

  • 0,5 sats pannkakssmet
  • 200 g färska jordgubbar
  • 1 citron, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 6 blad färsk mynta, fint strimlad

Gör så här

Citron- och myntamarinerade jordgubbar med pannkakor

  1. Hälften av pannkakssmeten från receptet: Basilikapannkakor med tomater och fetaost. Grädda pannkakor.
  2. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Pressa över citronsaften och strö över sockret. Blanda. Finstrimla myntan och blanda i den också. Låt dra i ca 10 min.
  3. Serveras tillsammans med pannkakorna.