Maraboumousse med Daimcrunch

POPULÄRT
koket.se
Maraboumousse med daimcrrunch
Foto: TV4

Maraboumousse med Daimcrunch

5 ingredienser

15 min + tid i kyl

Underbart fluffig chokladmousse får textur och magisk smak av Daimkulor. En perfekt enkel dessert att bjuda på till helgen.

Marabou mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou mjölkchoklad

Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 förp daimchoklad (kulor)

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad.
  2. Vispa samman äggulor och florsocker fluffigt.
  3. Tillsätt den smälta chokladen och rör samman till en jämn smet.
  4. Vispa grädden till ett hårt skum. Tillsätt först lite av grädden till chokladen och rör ut den jämt. Tillsätt sen resten av grädden med hjälp av en slickepott. Vänd försiktigt tills du har en jämn och fin chokladmousse.
  5. Tillsätt Daimkulor (spara lite till servering) och blanda i försiktigt. Lägg i serveringsglas och låt stå i kyl i minst 1 h.
  6. Toppa med vispad grädde, Daimkulor och en ruta mjölkchoklad vid servering.
TIPS!
Fler smarriga tips!
saftiga maraboumuffins

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer