Medelhavsfisk i papper

Medelhavsfisk i papper
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Medelhavsfisk i papper

8 ingredienser

En mäkta välsmakande fisk som är snabbt fixad. Vi tackar Kalle på Mosebacke Matbruk i Stockholm för detta recept! Prova att äta den med ugnsrostad färskpotatis, en fin sallad och en yoghurtsås med mycket kryddgrönt och lite fransk senap i.

En portion innehåller: 238 kcal/996 kJ, 16 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsstora, 150-200 g regnbågslaxar
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 citron i skivor
  • 1 knippe kryddgrönt (t ex timjan, persilja)
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och torka fisken. Gnid in den med salt och peppar.
  2. Skär löken i skivor och hacka vitlöken fint. Fyll fiskarna med lök, citronskivor och det kryddgröna.
  3. Slå in varje fisk i bakplåtspapper till ett paket. Lägg fiskarna på ett ugnsfast fat och ställ in i ugnen i 15–20 minuter.