Mini stjenerskud

Mini stjenerskud
Foto: TV4

Mini stjenerskud

Av: Morten - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

20 m

Toast med panerad och ugnsstekt rödspätta, räkor samt enkel sås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 filéer rödspätta
  • 1 skvätt vitt vin
  • vetemjöl
  • 200 g räkor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • smör
  • dill
  • 4 skivor bröd
  • sallad
  • rom
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Skölj rödspättan och torka den torr. Dela sedan filéerna på längden. De 4 minsta delarna läggs i en smord ugnsform. Krydda med salt, peppar och en skvätt vitt vin. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen på 200 grader, 10 minuter.
  2. Blanda vetemjöl med salt och peppar. Vänd de fyra andra bitarna av rödspätta i mjölet. Smörstek sedan 3 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop crème fraiche med majonnäs och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Rosta och smöra brödet, lägg på ett salladsblad, fortsätt med rödspättefiléer, sås, och räkor. Garnera med citron, rom, tomat och dill.