Skär ut rotstockarna och koka varje kålhuvud i lättsaltat vatten. Plocka bort bladen efter hand som de blir mjuka och går att ta loss. Spara kålspadet. Finhacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Koka riset med buljongtärning och vatten under lock ca 20 minuter. Blanda nöt- och fläskfärsen, det kokta riset, vitpeppar, lök, ägg, äggula, mjölk och salt till en lös färs. Lägg 2–3 skedar färs (ca1/2 dl) på varje kålblad. Gör ett paket av bladet och lägg dolmarna tätt ihop med skarven nedåt i smord ugnssäker form.
Smält smöret och blanda med sirapen. Pensla dolmarna med blandningen. Stek mitt i ugnen på 175°. Vänd efter 40 minuter. Stek ytterligare 20 minuter. Ös dolmarna med lite kålspad om de ser torra ut. Lägg över aluminiumfolie och stek i ytterligare 20 minuter (total stektid blir 80 minuter).
Ta ut formen och slå försiktigt av stekskyn i en skål. Håll dolmarna varma under folie. Stekskyn använder du till sås: Blanda stekskyn med kålspad så att det blir 6 dl. Sätt till 1 buljongtärning och grädden. Rör ut vetemjölet med lite kallt vatten och vispa ner mjölblandningen i buljongen. Låt såsen koka 3–5 minuter.