Wagyu Chileno

Danyel Couet KK 2023

Wagyu Chileno

18 ingredienser

Lyxig förrätt med tunt skivad biff, tryffelmajonnäs och syrad lök.

Receptet på tigermjölk hittar du här.

Ingredienser

portioner
  • 1 biff, på Wagyu-kött (ca 250g utan fettkappa)

Sås

  • 2 msk pankachili (finns att köpa som puré i välsorterade affärer)
  • 3 dl tigermjölk
  • ca 0,5 msk sherryvinäger
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 1-2 tsk soja
  • 1-2 tsk mirin

tryffelmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tryffelbrisyrer, finhackade
  • 1 tsk sherryvinäger

garnityr

  • 2 msk gurka, fint tärnad
  • 2 msk stjälkselleri, fint tärnad
  • 1 msk jalapeño, fint tärnad
  • 1 msk salladslök, finhackad

Syrad lök

  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl vitvinsvinäger

Garnering

  • enokisvamp
  • spetskål, strimlad

Gör så här

  1. Stek köttet väldigt hastigt på alla sidor i en het och torr stekpanna, kyl ned.
  2. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på tallrikarna.
  3. Blanda ihop majonnäsen med tryffel och vinäger och dutta lite på varje skiva kött.
  4. Blanda grönsakerna till garnityret och lägg en sked på varje tallrik bredvid köttet.
  5. Blanda lök och vinäger och låt stå i 10 minuter. Häll av vinägern och strö den syrade löken över köttet. Toppa med enokisvamp och strimlad spetskål.