Pasta Vongoloni med pesto och blomkål

Pasta Vongoloni med pesto och blomkål
Foto: Zeta

Pasta Vongoloni med pesto och blomkål

11 ingredienser

25 min

Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

Zeta Vongoloni Casa Di Luca
zeta_vongoloni

Zeta Vongoloni Casa Di Luca

Den höga halten ägg i pastan, 25%, gör pastan fylligare i smaken som om den vore hemmagjord.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Vongoloni Casa Di Luca
  • 5 msk solroskärnor
  • 1 blomkål (litet)
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, urkärnade och avrunna
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk Zeta Pesto alla Genovese
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka basilika, hackad

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i het stekpanna med lite olivolja, salta.
  2. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter och bitar.
  3. Råstek tillsammans med vitlöken i en stor stekpanna tills den är mjuk och fått lite färg, salta och peppra.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda pastan med peston, blomkålen, oliverna, vinäger och solrosfröna.
  6. Toppa med basilika och servera!
TIPS!
Tips från Zeta
Spaghetti alle vongole

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer