Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

11 ingredienser

20 m

Plnchos eller tapas är den perfekta plockmaten! Här är receptet på en försvenskad variant med kallrökt lax, inkokt äpple, keso och pepparrot.

Ingredienser

portioner st

Inkokt äpple (räcker till fler)

  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrö
  • 1 dillstjälkar
  • 1 stort äpple

Servering

  • 50 g kallrökt laxfilé
  • 8 baguette, skivor
  • 50 g cottage cheese
  • salt
  • färsk pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser till inkokta äpplet. Gröp ur små äppelkulor med hjälp av ett kuljärn (eller skär äpplet i cm-stora bitar). Lägg ner äpplet i lagen och koka sakta ca 1 minut. Låt sedan äpplet svalna i lagen.
  2. Skär laxen i 8 kuber.
  3. Stek baguetteskivorna frasiga i olivolja i en het stekpanna.
  4. Lägg keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple, en nypa salt och riv på rikligt med pepparrot.