Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek.
Strimla skinkan fint. Skär tomaterna i mindre bitar. Koka ihop tomatbitarna och lite av spadet med salt, peppar och socker på svag värme i en kastrull. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter. Sätt ugnen på 275°.
Kavla ut fyra rundlar på bakplåtspapper. Fördela tomaterna på ena halvan av degen men lämna kanten (ca 2 cm) runt om utan tomat. Strö sedan över osten och sist skinkan. Fäll över den icke täckta delen över fyllningen. Nyp ihop kanten ordentligt så att ingen vätska kan komma ut.
Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter eller tills den övre deghalvan höjer sig. Droppa lite olivolja ovanpå pizzan innan den serveras.