Skala och rosta potatisskalen gyllene i en 100 grader varm ugn. Sjud sedan upp gräddmjölken samt potatisskalen. Låt sjuda tills att den får god smak. Sila sedan bort skalen.
Koka potatisen mjuk och pressa den för att få bort eventuella klumpar. Vänd ned lite utav gräddkoket i den pressade potatisen till du får en lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och smör.
Friterad potatis
Svarva potatisen i en grönsaksvarv och fritera den i olja på 140 grader tills gyllene.
Ängssyra
Finhacka löken och sautera den i lite rapsolja tills att den blir mjuk. Pressa i citronjuice samt salt och peppar.
Syltad potatis
Skiva potatisen tunt på en mandolin och lägg den i ättikslagen.
Schalottenlök
Skala och skiva löken i 2mm tjocka skivor och lägg dem i kallt vatten.
Vid servering så lyft upp löken på torrt papper innan det läggs på tallriken.
Övrigt
Sjud potatisen tills den är klar. Låt svalna något och dela den sedan på hälften. Plocka ängssyran ned i kallt vatten.