Färsbiffar smaksatta med bästa smakkompisarna citron, salvia och vitlök. Till biffarna bjuds ett stomp på potatis och gröna ärtor samt en hemslagen aioli.
Blanda vatten, mjölk och ströbröd, låt svälla 15 minuter.
Blanda färs, is och salt i annan bunke. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg, salvia, vitlök, citronskal och svartpeppar till färsen. Blanda ihop ordentligt. Forma små biffar av smeten.
Stek dem på bägge sidor i smör och rapsolja i en stekpanna.
Potatis- och ärtstomp
Koka potatisen, spara en till aiolin och pressa ner resten i bunke.
Koka ärtorna och häll av dem.
Tillsätt ärtor, smör, citronskal och persilja till potatisen. Stompa ihop med en gaffel eller ballongvisp, smaka av med salt och peppar.
Aioli
Pressa den kokta sparade potatisen i en skål. Tillsätt senap, äggulor, citron och vitlök. Tillsätt rapsolja och olivolja i en tunn stråle under vispning. Späd med lite kallt vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
Forma ett ägg av stompet, lägg två biffar bredvid, skeda över aioli och garnera med persilja.