Chèvregratinerad rotselleri

Chèvregratinerad rotselleri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Chèvregratinerad rotselleri

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

8 ingredienser

45 min

Gott till julen eller den finare festen.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g chèvreost
  • 1 tsk honung, flytande
  • 4 kvistar rosmarin (eller 1 tsk torkad)
  • 2 msk pumpakärnor (eller solrosfrön)

Gör så här

  1. Skär rotselleri i 4 centimetertjocka bitar. Lägg dem på plåt på bakplåtspapper.
  2. Pensla olivolja på varje rotselleriskiva och salta och peppra. Ställ in i ugnen.
  3. När rotsellerin är mjuk, efter ca 25 minuter, lägg på en skiva chèvre. Ringa över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpafrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
  4. Servera genast med t ex dinkelsallad eller råris och tomatsallad.