Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar.
Kärna ur och strimla chilin till tunna tändsticksstavar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.
Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med mortlad sichuan och chiliflakes.
Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. Lägg i köttet, häll på såsen och stek i tillsammans i 1–2 minuter.