Biff sichuan med snabbwokade grönsaker

POPULÄRT
koket.se
Biff sichuan med snabbwokade grönsaker
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Biff sichuan med snabbwokade grönsaker

17 ingredienser

30 min

Wok med strimlad biff och krispiga grönsaker i en helt fantastiskt god sås med smak av sichuan. 

Sichuanpepparn går bra att ersätta med en lite större mängd hela vitpepparkorn.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g flankstek (eller entrecôte i hel bit)
  • 0,5 tsk sichuanpeppar
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 cm ingefära
  • 1 morot
  • 3 selleristjälkar
  • 2 röda chilifrukter
  • 6 salladslökar
  • neutral matolja, till stekning

Sås

  • 5 msk japansk soja
  • 2 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 3 msk risvin (eller torr sherry)
  • 3 msk strösocker
  • 5 msk ostronsås
  • 2 tsk majsstärkelse

Till servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Lägg åt sidan.
  3. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar.
  4. Kärna ur och strimla chilin till tunna tändsticksstavar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.
  5. Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med mortlad sichuan och chiliflakes.
  6. Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. Lägg i köttet, häll på såsen och stek i tillsammans i 1–2 minuter.
  7. Servera genast med ångande varmt ris.