Sjötunga med veloute

koket.se
Sjötunga med veloute
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Sjötunga med veloute

17 ingredienser

30 m

Sjötunga med veloute, vit sparris, rabarber och potatis är en rätt som andas sommar och vår. Perfekt att njuta av i helgen!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • potatis
  • 70 g rabarber
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • ca 600 g sjötunga (eller valfri vit fisk)
  • 2 msk smör
  • 8 vita sparrisar
  • ramslök
  • 1 citron
  • salt
  • strösocker

Velouté

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 50 g ramslök

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till veloutén och smaka och av med salt och peppar.
  2. Mixa sedan i ramslöken i veloutén.
  3. Koka potatisen i rikligt saltat vatten.
  4. Tärna rabarber och värm upp vinäger. Häll den varma vinägern över rabarbern och låt dra lite innan servering.
  5. Stek fisken i rikligt med smör ca 3–4 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp fisken i en lite djupare tallrik tillsammans med sparris och rikligt med sås.
  7. Toppa sedan med rabarber och några blad ramslök.