Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv
Foto: TV4

Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Av: Ulrik Lindelöv

12 ingredienser

En kryddig rätt med kött och majs från grillen som serveras med ris med bönor och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 4 grillkotletter
  • 4 färska majskolvar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl ris (jasmin eller basmati är godast)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 förp svarta bönor (à 400 g)

Gör så här

  1. Skär lök och paprika i små bitar. Finhacka vitlök och urkärnad chili.
  2. Fräs grönsakerna och spiskummin i olja i en panna. Tillsätt ris, vatten och kycklingfond.
  3. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  4. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i det kokta riset.
  5. Skär med en kniv av fettkanten på köttet.
  6. Grilla kotletterna över direkt värme i 8 minunter. Vänd några gånger under grillningen.
  7. Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter.
  8. Servera gärna med en tomatsallad.