Wokad fruktsallad med vaniljglass och mascarponegrädde

Wokad fruktsallad med vaniljglass och mascarponegrädde
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Wokad fruktsallad med vaniljglass och mascarponegrädde

14 ingredienser

20 m

Varm fruktsallad som serveras med ljuvlig mascarponegrädde och några kulor vaniljglass. Underbart gott och fräscht!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 äpple
  • 2 apelsiner
  • 2 kiwis
  • 16-20 vindruvor, röda
  • 2 nektariner
  • 3 bananer
  • 3 passionsfrukter
  • 1 mango
  • 2 dl JO Nektar koncentrat
  • 4-6 vaniljglasskulor

Mascarponegrädde

  • 2 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl mascarpone
  • 0,5-1 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 4-6 citronmelissblad

Gör så här

  1. Skala och hacka ner frukterna i lika stora delar, ca 2x2 cm.
  2. Woka frukterna i en wokpanna tillsammans med juicekoncentratet. Woka tills frukterna precis bara har blivit varma.
  3. Blanda vispad grädde med mascarpone och vaniljsocker.
  4. Lägg upp den ljumna fruktsalladen i cocktailglas el i vinglas. Lägg på en stor kula vaniljglass och toppa med mascarponegrädde.