Halstrad havskräfta med örter och vitlök

NYHET
Halstrad havskräfta med örter och vitlök
Frida Ronge
Frida Ronge

Halstrad havskräfta med örter och vitlök

5 ingredienser

20 m

Gör helgen extra lyxig och njut av halstrade havskräftor med örter och vitlök. Det är både enkelt och riktigt gott!
På bilden serveras havskräftan med en ljuvlig risotto - recept hittar du här
och även en friterad kyckling, recept på Fridas friterade kyckling hittar du här

Ingredienser

portioner
  • 2 kräftor, hela och råa delade på hälften
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk blandade örter, hackade (t.ex. persilja, dill eller koriander)
  • ca 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Ta bort strängen från havskräftorna och knäck klorna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda vitlök, örter och olivolja.
  4. Lägg kräftorna i en form och bred på örtblandningen.
  5. Baka kräftorna i ugnen i ca 2-3 minuter tills köttet är vitt.