2 x dippsåser

2 x dippsåser
Foto: Frida Wismar
Christin Kashou
Christin Kashou

2 x dippsåser

14 ingredienser

15 min

Mästerkocksvinnaren Christin tipsar om två sorters asiatiska dippsåser hon alltid har hemma. En enkel och smakrik korianderdipp och en ännu enklare het dipp med smak av chili och sichuanpeppar blir perfekta tillbehör till bland annat vårrullar och dumplings.

Ingredienser

portioner

Koriander och ingefärsdipp

  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 4 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 0,5 dl sesamolja
  • 0,5 dl solrosolja
  • 1 krm vitpeppar
  • salt

Het dipp

  • 1 salladslök
  • 2 msk chiliflakes
  • 0,5 msk sichuanpeppar, mald
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk svart risvinäger

Gör så här

Koriander och ingefärsdipp

  1. Vispa samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt.
  2. Gör gärna dippsåsen i förväg så att smakerna från koriandern och ingefäran hinner träda fram.

Het dipp

  1. Finhacka salladslöken och lägg i en värmetålig skål tillsammans med chiliflakes, sichuanpeppar och socker.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och häll över ingredienserna i skålen. Tillsätt soja och risvinäger.