Det lilla vinlandet, med de fantastiska aromerna. Vad gör vin från Nya Zeeland så speciellt? Sommelier Maya Samuelsson berättar och vi på redaktionen tipsar om våra favoritviner från de frodiga öarna på andra sidan jorden!
Vin från Alsace kanske inte säger oss vinamatörer något speciellt alls. Men säger vi Pinot noir eller Riesling - ja då ringer klockorna! Sommelier Maya Samuelsson berättar mer om Alsace, druvorna och ger oss tips på utvalda viner.
Viner från Sydafrika - en del av "Nya Världen" som det också kallas, har under senare år blivit allt mer populärt. Här har det bara tillverkats vin i 350 år men är ändå bland de mest sålda på Systembolaget. Här hittar du smarriga druvor som Sauvignon blanc, Chenin blanc, Pinotage med flera. Låter det som rena grekiskan? Det är helt okej, slå på klippet och kolla när sommelier Maya Samuelsson berättar om de mest populära druvorna från sydspetsen av Afrika!
Kanske har du hört talas om vin från Sancerre, men inte vet exakt vad det är och hur man bäst matchar det med mat. Vi frågade sommelier Maya Samuelsson om det friska, härliga vinet med hög syra!
Sommelier Maya Samulsson tar oss med på en snabbresa till ett omtalat vinland i "Nya världen" - Australien! Häng med bland klimatzoner, druvor och såklart bjuder vi på redaktionens topp 5 viner!
Det är inte ofta man hör talas om brittiskt vin - och det är inte så konstigt. På medeltiden höll munkarna i odlandet, men efter reformationen så försvann produktionen och dök inte upp igen förrän runt 1950-talet.
Att prosecco kommer från Italien, cava från Spanien och champagne från Frankrike är många bekanta med. Men vad är skillnaden på de olika dryckerna och vilka glas passar bäst är dricka ur?
Ingen kan kombinera smaker som vår Mischa Billing! Och i stundande påsktider åker det fram många olika varianter på fisk, där speciellt lax är en stor favorit.
Här ger Mischa sina bästa tips!
I vår nya onlinekurs med Mischa Billing får du lära dig skapa fantastiska måltider med vin och mat. Mischa utgår från hur vinet doftar och smakar och kombinerar det sedan med vällagad mat.
Vin till ostbricka? Ska det vara rött eller vitt? Och vilket vin passar bäst till vilken sorts ost? Sommelieren Mischa Billing delar med sig av sina bästa tips för att välja rätt vin till rätt ost.
Att sabrera champagneflaskan är ett festligt inslag på nyårsfesten, bröllopet eller andra tillställningar. Men det finns några saker som är bra att tänka på. Sommelieren Mischa Billing visar hur du gör.
Hur förvarar man vin som inte ska lagras under en längre period? Kan man förvara rött, vitt och mousserande vin på samma sätt? Sommelier Mischa Billing ger råd och berättar också varför ljuset är vinets värsta fiende.
Coupe, flöjt eller tulpan? Visste du att formen på ditt champagneglas påverkar smaken? Så vilken typ av glas ska du välja för att få bästa den smakupplevelsen? Sommelier Mischa Billing guidar dig till rätt sorts glas för de ädla bubblorna.