2 x dumplings med bulgogi och grönsaker

NYHET
koket.se
2 x dumplings med bulgogi och grönsaker
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

2 x dumplings med bulgogi och grönsaker

21 ingredienser

1 h

En lite pysslig middag med två hemgjorda dumplings och dippsås. Samla familjen, fyll, vik, tillaga och njut tillsammans.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 50 ark gyozaplattor, tinade

Het grönsaksfyllning

  • 200 g vitkål, finhackad
  • 150 g champinjoner, hackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 2 ägg
  • 2 tsk gochujang
  • 2 tsk japansk soja

Bulgogifyllning

  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk sesamolja
  • svartpeppar, generöst med nymalen
  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg

Dippsås

  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • neutral rapsolja, att steka i

Topping

  • ev färsk koriander
  • ev rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med den heta grönsaksfyllningen. Stek vitkål och champinjoner tills kålen mjuknat och svampen fått lite färg. Tillsätt sedan vitlök och salladslök och låt fräsa med i några minuter.
  2. Vispa ihop äggen. Fös grönsakerna åt sidan av stekpannan och stek äggen i hålet i mitten av pannan. Rör försiktigt i mitten tills äggen stekt helt, vänd sedan runt med grönsakerna. Smaksätt det hela med gochujang och soja, rör om. Lägg över i en bunke och låt svalna något.
  3. Gör bulgogifyllning genom att blanda samman japansk soja, strösocker, vitlök, sesamolja och svartpeppar, häll sedan över nötfärs och ägg, rör om ordentligt.
  4. Blanda ihop allt till dippsåsen, ställ åt sidan.
  5. Lägg några tinade goyzaplattor på torrt underlag. Lägg i ca 2 tsk dumplingsfyllning per platta, fukta kanterna och vik ihop. Lägg under en fuktig ren kökshandduk och vik samtliga dumplings.
  6. För att tillaga dumplings, stek i stekpanna med lock i lite olja till de fått gyllene färg på undersidan. Häll på ca 0,5 dl vatten, sätt på locket och låt dumplingsen ånga klart i ca 3-5 minuter. Lyft på locket och låt steka i någon minut så botten blir krispig igen.
  7. Servera dina dumplings med den goda dippsåsen. Strö gärna på lite koriander på dina grönsaksdumplings och rostade sesamfrön på bulgogidumplings.