3 marinader till kyckling

koket.se
3 marinader till kyckling
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

3 marinader till kyckling

34 ingredienser

2 h

Med en smakrik marinad blir kycklingen snäppet godare! Marinaden kan dessutom förberedas dagen innan och sedan förvaras i kylskåp eller frysas in, vilket gör det extra smidigt. Ju längre tid kycklingen får marinera desto mer smak får den, men även en kortare tid ger bra resultat.
Tänk på att alltid marinera kycklingen i kylskåpet för att förhindra bakterietillväxt.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Saffransmarinad

  • 600 g kyckling, minutbitar
  • 0,5 g saffran [ca 1 liten påse]
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • svartpeppar

Afrikansk marinad

  • 600 g kyckling, minutbitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 citron, saften
  • salt
  • svartpeppar

Shawarmamarinad

  • 600 g kyckling, minutbitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar (mängd efter önskad hetta)
  • 1 citron, saften
  • 2 msk vitlöksyoghurt (eller vanlig yoghurt)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Saffransmarinad

  1. Lägg saffran i en liten skål och häll över lite varmt vatten (ca 1-2 msk). Låt det dra i några minuter för att frisläppa smakerna.
  2. Blanda vätskan med övriga ingredienser.
  3. Lägg kycklingen i en zippåse, häll i marinaden och blanda ordentligt.
  4. Förslut påsen och lägg den i kylskåpet.
  5. Låt kycklingen marinera i minst 2 timmar, men gärna över natten för bäst smak.

Afrikansk marinad

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt.
  2. Lägg kycklingbitarna i en zippåse.
  3. Häll marinaden över kycklingen och massera in marinaden.
  4. Förslut påsen och lägg den i kylskåpet.
  5. Låt marinera i minst 1-2 timmar, gärna så längre om möjligt.

Shawarmamarinad

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Lägg kycklingbitarna i en zippåse, häll i marinaden och blanda väl så att alla bitar täcks.
  3. Förslut påsen och lägg den i kylskåpet.
  4. Låt kycklingen marinera i minst 2 timmar, men gärna längre för att få fram den rika smaken.