Glöm att stå och vänta på julgodiset, brännblåsor och allmänt dålig stämning under julbaket. I år fixar ni 3 olika sorter på under 1 timme. Jag lovar! Dem här går inte att misslyckas med. /Tea
50 g hasselnötssmör (eller 1 dl rostade hasselnötter)
80 g florsocker
1 krm salt
1 dl rostade mandelspån, lätt krossade
Trillingcashew, ca 20-25 st
100 g cashewnötter
20 g lönnsirap
0,5 krm salt
Gör så här
Jordnötschoklad
Smält mjölkchokladen, blanda i jordnötssmöret och florsockret och smaka upp med salt om det behövs. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen i cirka 15 minuter.
Blixtsnabb wienernougat
Smält kakaofett försiktigt i kastrull, ställ åt sidan. Smält chokladen i en bunke försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner det smälta kakaofettet och sedan hasselnötssmöret och florsockret. Sist går mandelspånen i. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen. Klara på 15 minuter.
Trillingcashew
Blanda allt i en bunke. Lägg ihop i 3or på en bakplåtspapperklädd plåt. Baka på 170 grader i
8 minuter. Låt svalna av ordentligt. Om man vill går det ju super att doppa i valfri choklad.