3 superenkla sorters julgodis

koket.se
3 superenkla sorters julgodis
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

3 superenkla sorters julgodis

13 ingredienser

60 m

Glöm att stå och vänta på julgodiset, brännblåsor och allmänt dålig stämning under julbaket. I år fixar ni 3 olika sorter på under 1 timme. Jag lovar! Dem här går inte att misslyckas med. /Tea

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

Jordnötschoklad, ca 40-45 knäckformar

  • 120 g jordnötssmör, crunchy [1,5 dl]
  • 200 g mjölkchoklad
  • 60 g florsocker [1 dl]
  • salt, till att smaka upp

Blixtsnabb wienernougat, ca 30 st

  • 120 g mjölkchoklad
  • 10 g kakaofett
  • 50 g hasselnötssmör (eller 1 dl rostade hasselnötter)
  • 80 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl rostade mandelspån, lätt krossade

Trillingcashew, ca 20-25 st

  • 100 g cashewnötter
  • 20 g lönnsirap
  • 0,5 krm salt

Gör så här

Jordnötschoklad

  1. Smält mjölkchokladen, blanda i jordnötssmöret och florsockret och smaka upp med salt om det behövs. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen i cirka 15 minuter.

Blixtsnabb wienernougat

  1. Smält kakaofett försiktigt i kastrull, ställ åt sidan. Smält chokladen i en bunke försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner det smälta kakaofettet och sedan hasselnötssmöret och florsockret. Sist går mandelspånen i. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen. Klara på 15 minuter.

Trillingcashew

  1. Blanda allt i en bunke. Lägg ihop i 3or på en bakplåtspapperklädd plåt. Baka på 170 grader i
  2. 8 minuter. Låt svalna av ordentligt. Om man vill går det ju super att doppa i valfri choklad.