50/50 biffar med primörer och citronkräm

koket.se
50/50 biffar med primörer och citronkräm
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

50/50 biffar med primörer och citronkräm

20 ingredienser

40 min

Färsbiffar gjorda på hälften växtbaserad färs och hälften blandfärs. Till de goda biffarna bjuds honungsglaserade knippmorötter och sockerärter samt en enkel citronkräm.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 200 g blandfärs
  • 200 g växtfärs
  • 1 gul lök, finhackad stekt
  • 0,75-1 dl havregrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Honungsglaserade primörer

  • 8 knippmorötter
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk flytande honung
  • olja, att steka i
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Citronkräm

  • 2-3 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • färsk persilja

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till citronkrämen, låt den stå i kylen fram till servering.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig i olja. Vänd ihop löken i en bunke med grädde, ströbröd, ägg, salt och nymalen svartpeppar. Låt stå och dra 5-10 minuter.
  3. Ha i blandfärs och växtbaserad färs samt finhackad persilja. Blanda till en jämn färssmet.
  4. Forma biffar av smeten. Stek dem i olja i en stekpanna tills de är genomstekta. Lägg över dem i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen på 80 grader.
  5. Om morötterna är tjocka kan du halvera dem på längden. Råstek morötterna i olja i en stekpanna 5-6 minuter.
  6. Vänd i sockerärterna och ringla över honung, låt fräsa några minuter. Strö över flingsalt.
  7. Servera biffarna till de honungsglaserde primörerna och den svala citronkrämen. Garnera med persilja.