Färsbiffar gjorda på hälften växtbaserad färs och hälften blandfärs. Till de goda biffarna bjuds honungsglaserade knippmorötter och sockerärter samt en enkel citronkräm.
Blanda samman ingredienserna till citronkrämen, låt den stå i kylen fram till servering.
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig i olja. Vänd ihop löken i en bunke med grädde, ströbröd, ägg, salt och nymalen svartpeppar. Låt stå och dra 5-10 minuter.
Ha i blandfärs och växtbaserad färs samt finhackad persilja. Blanda till en jämn färssmet.
Forma biffar av smeten. Stek dem i olja i en stekpanna tills de är genomstekta. Lägg över dem i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen på 80 grader.
Om morötterna är tjocka kan du halvera dem på längden. Råstek morötterna i olja i en stekpanna 5-6 minuter.
Vänd i sockerärterna och ringla över honung, låt fräsa några minuter. Strö över flingsalt.
Servera biffarna till de honungsglaserde primörerna och den svala citronkrämen. Garnera med persilja.