50/50 lökburgare

koket.se
50/50 lökburgare
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

50/50 lökburgare

22 ingredienser

30 m

Den här smarta burgaren består av både vegofärs och högrevsfärs.

Frågor på receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor på receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g vegofärs
  • 300 g högrevsfärs
  • 200 g gul lök, tunt strimlad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Hamburgerrelish

  • 3 msk cornichons, hackade
  • 1 tsk kapris, hackade
  • 1 msk tomat, utan skal och kärnor, hackade
  • 1 msk rödlök, hackad
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • cheddarost (lagrad)
  • majonnäs
  • hamburgerbröd (Potato buns)

Gör så här

  1. Blanda färserna och forma till 8 bollar.
  2. Dela upp löken i 8 högar.
  3. Hetta upp en stekpanna eller stekplatta, tillsätt rapsolja i ett tunt lager.
  4. Lägg lökhögarna i den varma pannan och sprid ut dem något.
  5. Lägg färsbollen ovanpå löken och smasha med en kastrullbotten eller smashjärn.
  6. Krydda med salt och peppar.

Hamburgerrelish

  1. Blanda allt och justera smaken med salt och peppar.

Tillbehör

  1. När löken doftar och börjar bryna så vänd burgaren och lägg på en ostskiva som får smälta medan burgaren blir klar.
  2. Stek bröden och pensla det undre brödet med majonnäs.
  3. Lägg två burgare på varje bröd och toppa med den övre brödskivan.