Skär fänkålen tunt med hjälp av en mandolin eller en vass kniv. Lägg i kallt vatten tills det är dags att servera.
Lossa grönkålsbladen från stammen och massera dem mjuka i lite olivolja och salt.
Stek bladen i panna i några minuter tills de mjuknar.
Skär filéerna i 2–3 bitar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt tillsammans med den stekta kålen. Grädda fisken i 10 minuter, tills den fått en innertemperatur på 50 grader. Har du ingen mätare kan du utgå från tiden och med en gaffel se till att fisken är tillagad, men inte torr.
Under tiden som fisken är i ugnen så skala och hacka löken. Stek löken i ungefär 2 msk av smöret tills den är genomskinlig. Häll på saft och vinäger. Blanda i resten av smöret och låt såsen koka i några minuter tills fisken är klar.
Placera fisken i såsen och låt dra på låg värme någon minut innan servering.
Vid servering så lägg varm grönkål på botten av tallriken och placera fisk och sås ovanpå. Toppa med den krispiga fänkålen.