Abborre med gräslökssås

Abborre med gräslökssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Abborre med gräslökssås

9 ingredienser

En husmansklassiker som kan serveras på den elegantaste middag. Så god och så smalt nyttig. Lite tomatklyftor och kokt mandelpotatis kompletterar väl.

Ingredienser

portioner
  • 2 abborrar, filéade, ca 300g filé
  • 1 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 dl lättfil
  • 1 dl cottage cheese
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 0,5 knippe gräslök, hackad
  • salt
  • peppar
  • tomater till garnering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Lägg filéerna i en låg vid kastrull och slå på buljongen. Sjud fisken sakta under lock 5- 10 min tills den är vit och fin i köttet.
  3. Ta upp den med hålslev och låt den rinna av. Servera fisken med såsen.