Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ljummet. Häll i socker, sedan jästen och blanda.
Häll över vätskan till en maskins bunke och tillsätt hälften av mjölet och salt. Blanda med trägaffel innan resterande mjöl hälls i.
Arbeta med maskin i ca 5 minuter. Blötlägg en duk och täck degen. Låt jäsa i ugnen i ca 30 minuter.
Fyllning
Hacka färsk basilika och persilja. Blanda med smör och salt.
Utbakning
Dela degen i 4.
Ta en del och dela den till 6 lika stora bitar. Rulla bitarna och lägg på bakplåtspapper.
Ta nästa del av degen och dela den till 6 lika stora bitar. Platta varje bit till en cirkel och bre på smörblandningen. Ta utsidan av cirkeln in mot mitten, sedan ta ”spetsen” som uppstår också in mot mitten, tills att all smörblandning täcks av deg. Lägg på bakplåtspapper med ovansidan neråt.
Ta ytterligare en degbit och dela till 6 lika stora bitar. Forma bitarna till rektanglar och lägg på bakplåtspapper.
Ta den sista delen av degen och kavla den till en avlång rektangel. Fördela hälften av oregano och soltorkad tomat över hela degen. Vik den breda delen av degen mot mitten.
Fördela resterande oregano och soltorkad tomat på den nu vikta delen av degen. Vik den ovikta degdelen över hela degen. Skär 6 lika stora bitar och lägg på bakplåtspapper.
Låt allt jäs under duk i ugnen i ca 30 minuter.
Gräddning
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär med kniv ett kryss över rundformade degen.
Skär med kniv 2-3 sneda snitt över de rektangulära (ej fyllda) degen.
Vispa ett ägg och pensla över all deg.
Strö pumpafrön över rundformade degen.
Strö sesamfrön över de 2 olika fyllda bröden.
Strö solrosfrön och flingsalt över rektangulära ej fyllda bröden.