Lägg kycklingen i en plastpåse och låt marinera i kylen över natten.
Tillagning
Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna.
Lyft upp kycklingen ur påsen och spara marinaden till senare.
Stek kycklingen på båda sidor tills den är vackert brun, ca 3 minuter per sida.
Ta upp kycklingen ur pannan.
Tillsätt resterande olja i pannan och fräs lök och vitlök i 1,5 minut.
Häll ner marinaden i pannan tillsammans med vatten, socker och svartpepparkorn. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter.
Lägg ner kycklingen i pannan med skinnsidan nedåt och låt sjud i 25 minuter.
Vänd skinnsidan uppåt och sjud ytterligare 15 minuter eller tills innertemperaturen på lårets tjockaste del är 70 grader. Såsen ska ha en konsistens lik sirap. Om såsen behöver bli tjockare tar du upp kycklingen och kokar ner såsen ytterligare.
Servering
Lägg kycklingen på ett fat och häll såsen över.
Strössla över salladslök och servera med kokosris.