AG:s världsberömda kladdkaka

Johan Jureskog KK2023

AG:s världsberömda kladdkaka

4 ingredienser

Underbart god kladdkaka som serveras på restaurang AG. Tricket är att den bakas i vattenbad, testa du med!

Detta recept är från börjat anpassat efter storkök, då blir måtten lite märkliga när man räknar om det till en vanlig sats kladdkaka. Inom parentes hittar du den oavrundade mängden.

Ingredienser

portioner kladdkaka
  • ca 255 g vahlrona manjari, i småbitar (253,125)
  • 170 g osaltat smör (168,75)
  • 4 ägg [3,75]
  • 215 g socker (215,625)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smör och choklad till 55 grader.
  3. Vispa tre fjärdedelar av sockret med äggen.
  4. Koka en fjärdedel av sockret med ca 1 msk vatten till en sirap.
  5. Vänd ner chokladen i sirapen och slå sedan i den i äggvispet.
  6. Bakas till 78 grader innertemperatur, i vattenbad.