Ägg gratinerat i avokado

koket.se
Ägg gratinerat i avokado
Foto: Charlotte Gawell

Ägg gratinerat i avokado

Av: Anja Forsnor

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

15 m

Det här är ett spännande och lite nytt sätt att äta ägg på. Avokadon behåller både sin konsistens och smak i ugnen och passar perfekt tillsammans med ägg. Både nyttigt, gott och busenkelt att tillaga. /Anja Forsnor

Det är extra gott att toppa med lite riven parmesan och chili innan du bakar ägget i ugnen, för att få en knaprig yta.

Se Anja Forsnor laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 avokado
  • 2 ägg (små)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och kärna ur en mogen avokado. Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats.
  3. Knäck ett ägg i varje avokadohalva och krydda med salt och peppar.
  4. Gratinera i ugnen i 10 minuter, tills gulan har koagulerat.