Cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax

cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax
Foto: Tv4

Cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax

Av: Äggaboden

Från: Sveriges skönaste gårdar

11 ingredienser

Pepparotslagrade ägg i cocotte som serveras med rödbetsgravad lax och trädgårdsmajonnäs.

Ingredienser

portioner

Cocotte

  • 200 g mangold
  • 4 pepparotsägg
  • 4 msk grädde
  • matfett
  • gräslök, finskuren
  • salt
  • svartpeppar
  • malen muskot

Till servering

  • 1,5 dl majonnäs
  • 4 skivor rödbetsgravad lax
  • blandade örter efter säsong t ex kirskål, vinbärsblad, harsyra

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Strimla mangold och tvätta noga, fräs sedan i matfett i stekpanna till fin färg.
  3. Ta fram fyra små cocotter, smörj insidan med matfett och klä sedan med den stekta mangolden. I botten lägger du fint skuren gräslök.
  4. Knäck ett ägg och tillsätt 1 msk grädde i varje form. Salta, peppra och toppa med en nypa muskot.
  5. Grädda i ca 10 minuter, eller tills vitan stelnat och äggen fått fin färg.
  6. Ställ cocotten på en tallrik, intill arrangeras en skiva lax och några klickar majonnäs. Toppa med strimlade örter