Äggkoppskakor

POPULÄRT
Äggkoppskakor
Foto: Helena Lyth
Helena Lyth profilbild
Helena Lyth profilbild

Äggkoppskakor

Av: Helena Lyth

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

5 m

Superenkla chokladkakor som bakas på mindre än 5 minuter. Tricket är att grädda dem i micron!

Ingredienser

portioner
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret i micron i 30 sekunder. Häll över till en bunke och blanda i mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med gaffel till en jämn smet. Knäck i ett ägg och häll i mjölk. Fortsätt blanda och rör till en jämn klumpfri smet.
  2. Häll smeten upp till strax över hälften av en äggkopp. Grädda i micron i 40 sekunder, men ha koll på kopparna. Mina koppar är rätt stora så 40 sek var rätt tid för mina äggkoppskakor.
  3. Servera ljumma, dekorera med påskgodis, bär eller annan valfri gottighet.